luni, 10 mai 2010

Prajitura cu crema de iaurt si cafea

Ingrediente :
Pentru blat :
6 oua
300g de unt
250g de zahar
2 linguri de cafea solubila
300g de faina
Un pliculet de praf de copt
Un praf de sare
3 linguri de brandy sau rom
Un pliculet de zahar vanilat
Pentru crema de iaurt :
5 iaurturi mici
400g de zahar pudra vanilat
2 pliculete de gelatina
Un compot mare de struguri negri
Un compot mare de piersici
Pentru jeleu :
Zeama de la compotul de struguri
3 pliculete de tort-gelee rosu-pentru ornat
4-5 kiwi, frisca si bomboane de ciocolata

Mod de preparare :
Se mixeaza untul cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga cate un ou (cu diferenta de 1-2 minute de mixat intre ele), un praf de sare, brandy-ul sau romul. Separat, se cerne faina si se amesteca bine cu praful de copt si cafeaua solubila, apoi se toarna peste compozitia de mai sus. Se tapeaza doua tavi cu hartie pentru copt, dupa care se imparte compozitia in doua si se toarna in ambele tavi.

Se dau la copt, separat, pentru 15 minute. Se scot blaturile, indepartandu-se hartia, si se decupeaza trei discuri de marimea unei forme de tort cu inel detasabil. Fructele se scurg de zeama. Iaurturile se amesteca energic cu zaharul pudra vanilat, apoi se toarna in fir subtire gelatina topita in apa rece, la bain-marie. Se monteaza forma si se pune primul blat, care se insiropeaza putin cu zeama de la compotul de piersici.

Se toarna jumatate din crema de iaurt, se presara felii de piersica, urmate de cel de-al doilea blat, carese insiropeaza putin, turnandu-se apoi crema de iaurt ramasa si se presara boabele de struguri din compot. Se acopera cu ultimul blat, care, la randul lui, se insiropeaza. Deasupra se aranjeaza frumos rondele de kiwi. Din siropul de la compotul de struguri, de pregateste jeleul (conform indicatiilor de pe plic), dupa care se toarna deasupra rondelelor de kiwi.

Se da prajitura la frigider pentru cel putin doua ore. Se orneaza cu frisca si bomboane de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu