sâmbătă, 29 mai 2010

Covrigei cu ciocolata

Ingrediente:
400g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
250g unt moale
10g unt de cocos
350g faina
1 praf de sare
2-3 linguri cacao inchisa la culoare
1 ou, 1 galbenus
2-3 linguri fulgi de ciocolata pentru presarat pe covrigei.


Mod de preparare:

Se freaca untul spuma pentru aluat. Se adauga pe rand 100g de zahar pudra, zaharul vanilat, oul si galbenusul. Se cerne apoi faina si sare pe deasupra si se incorporeaza.

Se incinge cuptorul la 200°C; se taie 4 bucati de hartie pentru copt de marimea tavilor. Pe reversul hartiei se deseneaza cu creionul forma covrigeilor, dupa sablon. Se aseaza hartia in tavi. Se pune aluatul intr-un cornet cu sprit avand orificiul mic si rotund.

Se formeaza covrigeii in tava dupa modelul desenat. Se introduc tavile pe rand la cuptor si se tin 10-15 minute, pana ce covrigeii devin aurii. Se scot din tavi si se racesc pe un gratar de bucatarie.

Pentru glazura se amesteca restul de zahar pudra cu untul de cocos, cacao si 2 linguri de apa clocotita. Se inmoaie covrigeii in amestec si se lasa sa se usuce pe un gratar acoperit cu o folie de aluminiu. Inainte de uscare, se mai poate presara praf de cacao, cernut prin sita, sau fulgi de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu