miercuri, 16 iunie 2010

Tarta cu capsuni

Ingrediente:
250g faina
125g unt
1 dl apa
un varf de lingurita sare
½ kg capsuni
200g zahar pentru sirop

Mod de preparare:
Se face un aluat ca cel frantuzesc din faina, unt proaspat apa si sare. Se lucreaza la fel, impaturindu-l insa numai de 4 ori (in loc de 6 ori) cu un interval de 10 minute intre randuri. Se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie ronduri ceva mai mari decat formele in care se vor coace (ca sa nu mai fie nevoie de adaugat aluat).

De pune aluatul in forme, apasand usor cu degetul, deasupra se pune hartie cu boabe de mazare, se fasole ori de porumb, pentru ca sa apese aluatul si se coc la foc iute.

Cand sunt gata, se scot tartele din forme, se indeparteaza hartia cu boabele si se pun in loc capsuni. Deasupra se toarna sirop gros de zahar, sau se pune frisca batuta cu zahar.

La fel se fac tartele cu fragi sau cu struguri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu