sâmbătă, 5 iunie 2010

Budinca de orez

Ingrediente :
4 cesti cu lapte
1 ceasca de orez
vanilie
4 linguri de zahar
1 praf de sare
1 lingura de unt
4 oua
unt pentru uns forma
1 lingura de pesmet
25g stafide (facultativ)

Mod de preparare :
Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu 4 cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie(de preferinta lapte proaspat nefiert). Se fierbe incet pe foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund. Cand este aproape fiert se adauga zaharul, un praf de sare si untul proaspat.

Se scoate vanilia, iar dupa ce s-a racorit, se adauga galbenusurile si la urma albusurile spuma. Se unge bine cu unt o forma de tabla si se presara cu pesmet. Se toarna compozitia si se coace la cuptor timp de o ora.

Se incearca daca este coapta, cu un pai, infingandu-l la mijloc. Daca iese paiul curat, budinca este gata. Daca iese paiul curat, budinca este gata. Se scoate din cuptor si se tine 10 minute de o parte, ca sa se poata rasturna mai usor.

Se serveste cu sirop de fructe sau cu sos se vanilie, de ciocolata etc.

* Budinca se poate face si cu fructe zaharisite taiate marunt, sau cu stafide, care se adauga in compozitie inainte de a pune albusul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu