vineri, 21 mai 2010

Branzoaice

Ingrediente:
400g faina
150g grasime (untura)
1 pahar lapte
50g drojdie
3 lingurite zahar
1 lingurita rasa de sare
Pentru umplutura :
200g branza
1 ou
1 lingura de smantana
1 lingurita de faina
sare
vanilie
zahar dupa gust

Mod de preparare :
Se cerne intr-un vas faina, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framanta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea.

Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lupeste de vas, se da de o parte la rece, lasandu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patrate de 8-9cm, se pune deasupra cate o lingurita de branza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasand usor cu degetul ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun.

Umplutura : branza de vaci data prin sita se freaca cu oul, faina, smantana, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu