Ingrediente:
150g unt
7 galbenusuri
550g faina
½ lingurita sare
30g drojdie
250g frisca
100g zahar pudra
50g stafide
Coaja de lamaie rasa
20g zahar tos
1 ou
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu frisca si cu trei linguri de faina. Untul se freaca spuma cu zaharul si sarea. Se adauga cate un galbenus si cate o lingura de faina, amestecandu-se mereu si se repeta aceasta operatie pana se termina toate galbenusurile.
Se adauga apoi maiaua, tot cate o lingura si cate o una de faina pana se incorporeaza toata maiaua. Se adauga si restul de faina daca mai ramane. Se framanta bine pana ce face basicute, apoi se adauga stafidele, coaja de lamaie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se coc in forme mici rotunde, ca de savarina, unse cu unt si tapetate cu faina. Inainte de a se pune la copt de ung cu oua si se presara cu zahar tos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu