luni, 14 decembrie 2009

reteta de fursecuri glazurate cu ciocolata

Am auzit de-o reteta de fursecuri foarte bune. Fursecurile glazurate cu ciocolata cu lapte. Desigur, reteta aceasta se aplica la fiecare gospodina acasa. Noi ne-am optimizat modul de lucru iar in flux, fursecurile ies ca pe banda :))

Aluatul pentru fursecuri

•4 oua
•250 - 300 gr zahar tos
•200 - 250 gr grasime (unt, margarina, osanza topita alba)
•esenta de migdale
•zahar vanilat
•faina 400-500gr (cat cuprinde)
•nuca miez, alune, arahide
•praf de copt
Glazura:
•30 gr cacao
•100 gr zahar
•esenta de rom
•unt cat o nuca
Crema:


•o budinca
•4 linguri de zahar
•50 gr unt sau margarina
•3-4 linguri de faina
•esenta de migdale
•zahar vanilat
•400-500 ml lapte
Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat suficient de vartos.
Se ia cu olingurita o cantitate de aluat si se pune pe o tava in gramajoare relativ uniforme.
Gramajoarele trebuie sa fie usor rotunde cand se coc sinu intinse.
peste aluatul pus pe tava se pune cate o jumatate de nuca pe fiecare gramajoara de aluat.
Se coc aproximativ 10-15 min pana se schimba usor culoarea alba a aluatului spre rumenie usor.
Se desprind cu un cutit de pe tava si se lasa la racit.

Glazura
Se topeste zaharul cu untul si apoi se adauga cacaoa respectiv esenta de rom, 1-2 linguri de apa sau lapte.
Se realizeaza o glazura cconsistenta care curge mai greu din lingura.
In aceasta glazura se scufunda fiecare fursec pe jumatate si se tavalesc in bomboane de ornament pentru prajituri, iar apoi se pun pe o folie de plastic. Cand s-a intarit glazura cu bomboane se unesc cate doua fursecuri prin umplere cu crema care se prepara astfel.

Crema
Din budinca, faina, zahar, esenta de migdale,zaharul vanilat, lapte se prepara o crema prin fierbere si apoi se adauga unt sau margarina si se obtine o crema uniforma fara cocoloase care se va folosi la umplerea fursecurilor.
Se lasa acoperite cu un servet de panza pana a doua zi cand se fragezesc si pot fi servite langa lapte, ceai sau cafea.

Sunt specifice Craciunului.
Pofta Buna !

2 comentarii:

  1. Conceptul de Paine biblica, lansat la IBA 2009 in Dusseldorf, este acum produs pentru maramureseni de brutaria Andana Pan din Baia Mare.

    Cum sta scris... asa s-a facut !

    Orz - una dintre cele mai vechi cereale, care, in plus fata de proteine si vitamine, contine un procent ridicat de siliciu, necesar organismului, ca mineralizant general;

    Grau - cea mai frecvent cultivata familie de cereale, ce ne ofera baza alimentatiei din cele mai vechi timpuri;

    Alac - o specie de grau cultivat inca din timpuri preistorice, cu un continut ridicat de fibre vegetale, proteine, precum si vitamine si substante minerale;

    Mei - aport de proteine, fibre vegetale, vitaminele B, si, in special cantitati mari de minerale: fier, magneziu, fosfor si potasiu, fiind un stimulent al metabolismului;

    Miere - extrasa din polenul florilor, mierea este formata din aproximativ 200 de ingrediente diferite. Utilizata inca din epoca de piatra, beneficiile mierii sunt unanim recunoscute;

    Mac - istoria sa dateaza inca din neolitic. Aroma painii este intregita prin utilizarea semintelor de mac, ca decor;

    Seminte de in - recunoscute pentru concentratia ridicata de acizi grasi omega 3

    Sare de la Marea Moarta - cu minerale importante;

    Alte componente - apa, faina de bob, drojdie si seminte de chimion

    Nicaieri altundeva importanta painii nu este atat de evidenta ca in Biblie. Painea este prezenta in peste 330 versete biblice, fiind considerata insusi simbolul vietii. Painea biblica este produsa exclusiv cu componente mentionate in Biblie - la fel de promitatoare si imbietoare ca si numele painii in sine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Franzela Fermecata reprezinta toate produsele de panificatie pe care Andana Pan le produce. Paine curata. Paine cu cartofi, Paine multivitamine, Paine alba feliata, Paine Toast, Paine semialba, Paine graham, Paine cu malai, Paine impletita, Specialitati de panificatie.


    Tanti DaDa este lantul magazinelor alimentare din orasul Baia Mare. Tanti DaDa, doamna la care nevestele-si trimit barbatii. Nu uita! Cere si ti se va DaDa!


    Piticii lui Andana sunt produsele de patiserie si cofetarie pe care Andana Pan le produce si distribuie. Ne mandrim cu o gama larga de produse precum: Fursecuri, Bezele, Haiose, Saleuri, Cozonaci, Covrigi, Strudel, Croissant, Prajitura cremes, Fursecuri Umplute, Fursecuri cu jeleu, Fursecuri Glazurate, Fursecuri Valentine's, Fursecuri Spritate, Fursecuri Simple.


    Andana Pan este societatea comerciala care ti le ofera pe toate. Toate, incepand cu calitate! Certificat ISO 22000.
    Maiestria batranului brutar Andana este recunoscuta la nivel national si international. Orice lucru trebuie realizat cu suflet iar reusita este garantata.
    Inceapnd cu anul 2008, Andana Pan produce diverse produse sub brandurile proprii ale marilor lanturi de magazine. Primele produse realizate astfel au fost : fursecurile glazurate, saleurile si foile de cremes si poarta brandul PrimO.

    Activitatea preponderenta a firmei se baza pe producerea si distribuirea produselor de panificatie la nivelul judetelor Maramures si Satu Mare.
    Incepand cu ianuarie 2007 accentul s-a pus pe partenerii interesati de calitate, cu pretentii si pe pietele cu o concurenta ce sa permita comercializarea produselor la standarde superioare.
    Linia de fabricatie pentru produsele cu un termen lung de valabilitate ne permite colaborarea cu cele mai mari lanturi de magazine din Romania dar semnalele bune vin din Vest.

    RăspundețiȘtergere