Pentru gogosi cu caise se taie aluatul in 12 dreptunghiuri (a cate 12 x 8 cm) si se inveleste in fiecare dreptunghi cate o caisa fara sambure, umpluta cu un cubulet de zahar.
Pentru 20 de gogosi :
250 grame faina, in plus pentru prelucrat
40 grame zahar, 1 praf de sare
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 ou mic, 40 grame unt topit
21 grame drojdie (1/2 cubulet)
250 grame lapte caldut
20 prune
20 cubulete de zahar
grasime pentru prajit
1/2 lingurita praf de scortisoara, 50 grame zahar
Timp de preparare 25 minute plus 45 minute timp de repaus la foc 10 minute.
1. Se cerne faina intr-un castron. Se face in mijloc o adancitura, in care se pun zaharul, sarea si coaja de lamaie. Se bate oul si se toarna, impreuna cu untul, pe marginea fainei. Se dizolva drojdia in lapte caldut si se amesteca.
2. Se adauga laptele cu drojdie la celelalte ingrediente din castron si se framanta totul cu spiralele mixerului pana se obtine un aluat lipicios. Se acopera si se lasa sa creasca 30 de minute intr-un loc cald.
3. Se spala prunele, se cresteaza pe lung si li se indeparteaza samburii. Se introduce in fiecare pruna cate un cubulet de zahar.
4. Se framanta bine aluatul 5 minute pe o suprafata presarata cu faina, apoi se lasa sa creasca 15 minute. Se intinde aluatul subtire si se taie in 20 de dreptunghiuri de circa 8 x 4 cm.
Pe fiecare dreptunghi se asaza cate o pruna care se inveleste cu aluatul.
5. Se incinge grasime (ulei de palmier) intr-o cratita mare. Cand formeaza bule pe o coada de lingura din lemn, e suficient de fierbinte. Se prajesc gogosile in grasime pana devin aurii. Se scot si se scurg pe un servet. Se presara cu scortisoara cu zahar si se servesc calde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu