miercuri, 21 iulie 2010

Clatite cu rom

Ingrediente:
1 ceasca de faina
3 oua
1 pahar cu lapte
un praf de sare
2 lingurite de zahar
2 lingurite de unt
2 lingurite de rom
1 lingurita apa de flori
1 lingura de unt topit pentru uns tigaia
zahar pudra

Mod de preparare :

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga praful de sare, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele; se mai adauga doua linguri de unt topit si romul amestecand intr-una.

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Inainte de a face clatitele, se adauga cele 2 albusuri batute spuma. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante, pe foc potrivit.

Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.

Se fac pe rand toate clatitele. Pe masura ce sunt coapte, se impaturesc in patru si se tin la cald. Se servesc indata ce sunt toate gata, presarate cu zahar pisat.

Un comentariu:

  1. Sunt automatist industrial electronist industrial si lucrez in industra panificatiei tel 0723728904

    RăspundețiȘtergere