marți, 6 iulie 2010

Baghete de nuci sau alune

Ingrediente:
1 ou intreg
1 galbenus
280g zahar
280g nuci sau alune
Pentru glazura:
1 albus
140g zahar
1 lingura zeama de lamaie
vanilie

Mod de preparare:

Oul intreg si galbenusul se freaca cu zaharul pudra ¼ de ora, apoi adauga nucile sau alunele macinate. Se amesteca totul bine; compazitia se pune pe o foaie de material plastic presarata bine cu zahar pudra si se intinde cu facaletul o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Se taie in baghete de 2/4 cm cu cutitul trecut prin zahar sau faina.

Albusul se freaca cu zaharul pudra si zeama de lamaie circa 20-30 de minute pana se face ca o smantana groasa. Se pune peste foaia de aluat intinsa si taiata in baghete. Se ridica apoi fiecare bagheta cu cutitul introdus sub ea si se aseaza pe dosul unei tavi neunse, pe o foaie de hartie alba, cu distante de 2 cm intre ele.

Se dau la foc moale cu usa cuptorului complet deschisa circa 30 de minute. Dupa 15 minute se intoarce tava cu partea de la usa spre fundul cuptorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu