sâmbătă, 5 iunie 2010

Prajitura cu mere la tava

Ingrediente
Pentru aluat :
125g zahar
250g lapte
20g drojdie
500g faina
1 ou
60g unt
1 praf de sare

Pentru umplutura :
coaja rasa de la o lamaie
1 kg mere acrisoare
3 felii pesmet
100g stafide sau fructe uscate
1 lingurita praf de scortisoara
50g alune tocate

Mod de preparare:
Pentru aluat se amesteca o lingurita de zahar cu 3 linguri de lapte caldut. Se dizolva drojdia in lapte. Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura la mijloc, in care se toarna laptele cu drajdie si se presara cu faina. Se lasa 20 de minute la temperatura camerei pana cand se formeaza fisuri.

Se adauga restul de lapte, oul, untul, 65g zahar si sarea. Se framanta aluatul pana face basici. Se adauga coaja de lamaie si jumatate din zeama de lamaie in aluat. Se acopera aluatul si se lasa 40 de minute sa dospeasca.

Se unge tava si se intinde aluatul in tava. Se incinge cuptorul la 190°C. Se curata merele, li se indeparteaza cotoarele si se taie felii. Se asaza peste aluat. Se presara cu ½ din zaharul ramas.

Se faramiteaza pesmetii si se rumenesc. Se presara peste aluat, impreuna cu stafidele sau cu fructele uscate si maruntite. Se mai lasa aluatul 20 de minute. Se amesteca scortisoara, restul de zahar si alunele tocate si se presara deasupra. Se coace prajitura circa 55 de minute in cuptorul incins in prealabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu