miercuri, 16 iunie 2010

Spuma de capsuni

Ingrediente:
2 albusuri
½ kg de capsuni
¼ kg zahar
¼ plic zahar tos
1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:
Fructele curatate de codite se pun in strecuratoare, se trece un curent de apa peste ele si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun apoi in castron, se presara 1/4kg zahar peste ele si se lasa sa stea 1-2 ore, sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie.

Albusurile se bat spuma tare, se adauga ¼ plic zahar tos si o lingura zeama de lamaie, apoi se bate pana se intareste din nou albusul sa nu cada de pe tel. Se pun fructele cu tot cu siropul format si se bate cu multa forta cu telul in forma de para (aleatoriu cu mixerul), pana se intareste din nou spuma incat se poate taia cu cutitul.

Aceasta spuma se poate servi in pahare, sau se pune intre 2 foi de aluat frantuzesc, sau alt aluat fraged copt in foaie subtire. Se poate coace o foaie de pandispan, de circa 3 cm grosime; cand este rece se taie in jumatate pe grosime, si se pune spuma pe prima foaie. Foaia a doua se taie patrate si se aseaza deasupra in ordinea in care au stat.

Se pudreaza cu zahar. Se taie patrate dupa forma celor de deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu